njszt obsz logo

Dr. Surján György

Munkacsoport: Egészségügyi adatvagyon hasznosítása

Általános orvosi diplomáját 1983-ban szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.1983-tól fül-orr-gégészként dolgozott az Orvostovábbképző Egyetem (később Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem) Fül-orr-gége Klinikáján,

1987-ben szakorvosi képesítést szerzett. Az 1990-es évektől foglalkozik orvosi-egészségügyi informatikával, 1993-tól a HIETE Adatszolgáltatási Osztályát vezette eleinte mellék-, majd főállásban. Fő kutatási területe az orvosi ismeret-reprezentáció, fogalmi kódrendszerek alkalmazása. 2000-től az Országos Vérellátó Szolgálat Informatikai Főigazgató-helyettese 2002-től az Országos Egészségügyi Információs Intézet és Könyvtár, majd az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet informatikai vezetője, később főigazgatója. 2011-től a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgató-helyettese. Jelenleg az Állami Egészségügyi Ellátó központban szakmai tanácsadó.

Több hazai és nemzetközi tudományos egyesület vezetőségi tagja, 2008-től az NJSZT Orvos-biológiai Szakosztály titkára, 2011-től a szakosztály elnöke, 2014-től a szakosztály alelnöke.

njsztlogo

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

Orvos-biológiai Szakosztály

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.