njszt obsz logo

A Neumann János OBSZ várja az érdeklődőket a "Lyukas-e az orvosi informatika-történet cipője? Foltozzuk be, hogy tovább mehessünk az kutatás-fejlesztés kanyargós ösvényein." c. szakmai kerekasztal beszélgetésre.

A helyszín: Óbudai Egyetem Neumann Kara (1034 Budapest, Bécsi út 96/B.)

A teremről a portán egy tábla fogja tájékoztatni az érkezőket, illetve a portást is lehet kérdezni.

Időpont: 2024. február 23-án, délután 15:00 - 17:00 között

A beszélgetés során 10-10 perces bevezetésképpen az alábbi gondolatébresztő kiselőadásokkal szeretnénk felkelteni a résztvevők beszélgetési és hozzászólási kedvét:

  • Talyigás Judit: Néhány szóban a virtuális tárlatról (Orvos-informatikus idővonal - ITF, NJSZT Informatika-történeti Fórum) és az "Arcképek a magyar egészségügyi informatika történetéből" tartalmakról - de ne felejtsük az eHétköznapokat sem.  
  • Surján György: A keresztelőtől a temetésig – egy szakmai felfogás kalandos élete
  • Balkányi László: Az orvosinformatikai kerék újrafeltalálása

Rendezvényünkkel az NJSZT orvos-informatikai idővonalat szeretnénk gazdagítani, arckép-csarnokunkat is bővíteni. A hazai tudományos és kutatás-fejlesztési háttér megvilágításával a jelenleg zajló, illetve a most induló egészségügyi informatikai projekteket is szándékozunk segíteni.

njsztlogo

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

Orvos-biológiai Szakosztály

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.