Megmutatjuk, hogy a megfelelő módszerrel limitált forrásokból is ki tudsz többet hozni az ötleteidből!

 „Patient Empowerment - Supporting patient pathways - guiding patients in care system from symptoms/diagnosis to recovery”

Az egész napos rendezvényén a résztvevők betekintést nyerhetnek az egészségügyi innovációs és vállalkozói szakma praktikáiba. Az esemény tematikája a betegközpontú egészségügy, azon belül pedig a betegutak megfelelő kialakítása, a betegek eligazodása a tünetek megjelentétől egészen a gyógyulásig.

Miért épp ez?

Mert úgy gondoljuk, hogy bőven van teendőnk a területen, hiszen a betegút támogatás egyre fontosabb szerepet kap napjaink egészségügyi rendszerében.

Az öregedő társadalom és a krónikus betegségek növekvő prevalenciája közös erővel eredményezték a prevencióra és a korai diagnózisfelállításra vonatkozó igények kialakulását az életminőség javítása érdekében. Az orvoslás és technológia fejlődésével egyre inkább igény a betegek részéről is a partnerként való szereplés és a döntésekben lévő aktív részvétel a gyógyítási folyamat során. Ez a folyamat segít az embereknek saját kezükbe venni az irányítást  saját életük felett, hogy cselekvőképesek legyenek azokat a problémákat tekintve, melyeket ők maguk fontosnak ítélnek.

Az Innovációs Nap workshopjain a résztvevők megismerkedhetnek az egyre szélesebb körben alkalmazott ’design thinking’ módszertanával és mindezt ki is próbálhatják egy egészségügyi innováció fejlesztésében. Az egyetemi hallgatókból és frissdiplomásokból álló csapatok feladata a dohányzás elleni harc, megoldási javaslatok innoválása lesz. Az ötletek kialakítása a design thinking módszertanra fog épülni, mely során számos izgalmas feladat várja őket, egészen az interjúztatástól a prototípus építéséig.

Két terület – az innováció és az egészségügy – kapcsolódik és dolgozik össze ezen az ötletversenyen, hiszen a kreatív innovatív probléma megoldási módszertanok jelen esetben kizárólag egészségügyi szaktudással tudnak valódi alkalmazható probléma megoldást generálni.

A rendezvényen egyedi megközelítések, kibővített alkalmazási területek, sőt új kutatási irányok is születhetnek, amelyek akár startup vállalkozások indulását is elősegíthetik, vagy a vállalati szektor számára piaci felhasználás alapját is képezhetik.

Gyere el az Innovációs Napra, hogy

 • betekintést nyerj az innováció és a vállalkozói szakma ‘best practice’-jébe,
 • találkozz inspiráló, hasonló gondolkodású, ‘kiforrottabb’ startupok szereplőivel,
 • alakíts és fejleszd saját vállalkozói szemléletedet,
 • gyakorold az ‘vállalkozói skilleket’, mint csapatmunka, mentor követése és prezentáció skillek,
 • szerezz gyakorlati tapasztalatot egészségügyi innovációk fejlesztésében,
 • dolgozz aktuális problémákon nagyobb ’társadalmi kihatás’ reményében és

Partnereinkkel együtt felkaroljuk a jó ötleteket!

 


 

Zsűritagok

Békási Tamás

üzletfejlesztési vezető

EIT Health InnoStars

Dombai Péter

egészségügyi informatikus, MSc

Hospitaly Kft.

Marosvári Zsolt

ügyfélkapcsolati vezető

Nokia Solutions and Networks Kft.

Sódár Gabriella

technológia transzfer vezető

Semmelweis Egyetem,
Innovációs Igazgatóság

Dr. Surján György

elnök

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság
Orvos-biológiai Szakosztály


 

A verseny szabályai

 • Az Innovation Day (Innovációs Nap) 2019 eseményein minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező résztvehet.
 • Az Innovation Day 2019–on való részvétel feltétele a regisztrációs felületen történő egyéni regisztráció. Az egyéni regisztrációkra 2019. október 27. 24:00 óráig van lehetőség. A szervezők a sikeres jelentkezést minden esetben e-mailben igazolják vissza.

Regisztráció, csapatok

 • A csapatok 4 főből állnak.
 • A regisztrációs határidő: 2019. október 27, 24:00 óra
 • A versenyen résztvevő csapatok maximális száma 5 db.
 • A versenyen való részvétel önkéntes, abban kizárólag 18. életévüket betöltött, természetes személyek vehetnek részt. Versenyző az Innovation Day 2019 weboldalán elérhető regisztrációs felületen történő regisztrációval kifejezetten elismeri, hogy teljeskörűen megismerte jelen szabályokat és azokat feltétel nélkül elfogadja.
 • Egy versenyző csak egyszer jogosult regisztrálni és csak egy e-mail címről jogosult regisztrálni.

Kommunikáció

 • A versenyről közérdekű információ az Innovation Day 2019 oldalán (http://obsz.njszt.hu/ifi/index.php/fieszta-2019/innovation-day), illetve Facebook-oldalán érhető el.
 • Az esemény résztvevőivel való kommunikáció és kapcsolattartás egy zárt Facebook-csoportban, az Innovation Day 2019 oldalán, valamint a regisztráció során megadott e-mail címen keresztül történhet. Az Innovation Day 2019 oldal frissítéséről a zárt Facebook-csoportban, illetve e-mail útján is értesítést kapnak a versenyzők.
 • Az Innovation Day 2019 eseménnyel kapcsolatban az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül további információ kérhető.

Szükséges felszerelés

 • A versenyző csapatok tagjainak a Innovation Day 2019 alatt használni tervezett elektronikus eszközöket (notebook, okostelefon, tablet, szenzoros adatgyűjtő eszközök, stb.) szükséges magukkal hozni.

A verseny menete

 • A versenyt megelőző meet-up során a versenyzők csapatokba szerveződnek, és megkapják a feladatot. A meet-up 2019 október 30.án, 18:00-21:00 között kerül megrendezésre. A feladat kiosztásától 2019. november 7.ig, illetve a helyszínen 10:00-tól 15:00-ig terjedő idő áll rendelkezésre a feladat kidolgozásához és a szakmai zsűri előtt előadandó 3 perces pitch anyagának elkészítéséhez. A pitch nyelve lehet magyar vagy angol, az angol nyelven előadott pitch extra pontot jelent a bírálatnál.
 • A nap folyamán a résztvevők több alkalommal rövid tréningeken vesznek részt, mely segíti és irányítja őket a feladatok végrehajtásában.
 • A pitchek után, a zsűritagok szakmai értékelését követően kerül sor a pontok összesítésére, majd a zsűri 16 órakor kihirdeti a verseny végeredményét.
 • A Innovation Day 2019 a jutalmazott csapatok tagjai számára megítélt díjak kiosztásával ér véget.
 • A verseny nyelve magyar, de a felhasználható adatforrások használatához angol nyelvtudás szükséges. A pitch nyelve lehet magyar vagy angol, az angol nyelven előadott pitch extra pontot jelent a bírálatnál.
 • A versenyen való részvétel ingyenes.
 • A verseny során felhasznált szoftverek utáni licenszdíj a csapatokat terheli.

Versenyzők ellátása

 • A Innovation Day 2019 versenyzői részére a rendezvény ideje alatt a szervezők biztosítják a szükséges hideg- és meleg ételt, valamint a kávé és egyéb italellátást.

Értékelés

 • Az értékelést a szakmai zsűri tagjai végzik.

Díjazás

 • A megnyerhető díjak részletes leírását közzétesszük az Innovation Day 2019 oldalon, illetve Facebook-oldalán.
 • A díjak másra át nem ruházhatók, és készpénzre át nem válthatók.
 • A zsűri által adott értékeléssel szemben fellebbezésnek helye nincsen, valamint a szervezők fenntartják a jogot megosztott díj megítélésére.

Adatkezelés

 • Versenyző a honlapon történő regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a Semmelweis Egyetem  (székhely: 1085 Budapest, Üllői út 26., intézményi azonosító: FI 62576, adószám: 15329808-2-42, ) kijelölt adatkezelők és szervezeti egységek az alábbi adatait (név, születési dátum, emailcím, telefonszám, oktatási intézmény neve, kara, évfolyama ill. végzés éve) az Innovation Day 2019 verseny szervezése és megvalósítása során tárolják és kezeljék az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, illetve a vonatkozó hatályos magyar jogszabályok rendelkezései alapján, a nyilatkozat megtételétől számított 5 éven át.
 • Versenyző a honlapon történő regisztrációval tudomásul veszi, hogy jogosult az adatkezelésről tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését illetve – a kötelező adatkezelés kivételével – az adatok törlését vagy zárolását igényelni a Semmelweis Egyetem (székhely: 1085 Budapest, Üllői út 26 címre), vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldött levélben.
 • A Semmelweis Egyetem adatvédelmi nyilvántartási száma: bejegyzés alatt.

Személyes adatok kezelése

 • Szervezők tiszteletben tartják a résztvevők személyiségi, illetve a személyes adatok kezelésével összefüggő jogait. A nyereményjáték során gyűjtött adatokat az Egyetem harmadik személynek nem adja ki és csak a nyereményjáték lebonyolítása, a nyertesek értesítése, illetve a nyereményjáték szabályosságának későbbi igazolása céljából, az ehhez szükséges mértékben kezeli. Az adatok kezelését az Egyetem az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseivel összhangban végezi.
 • A versenyen résztvevő személy adatszolgáltatása önkéntes, és jogosult a fenti hozzájárulását bármikor és indokolás nélkül – a feltöltött fénykép(ek) törlésével, illetve az Egyetem felé küldött írásbeli értesítés útján – visszavonni. Amennyiben a visszavonás a verseny időtartama alatt történik, akkor a játékos tudomásul veszi, hogy a versenyben a továbbiakban nem vehet részt. A versenyen résztvevő személy kizárható, amennyiben felmerül bárminemű csalás gyanúja. A versenyen résztvevő személy a versenyen való részvétellel egyidejűleg nyilatkozik arra vonatkozóan, hogy a jelen Szabályzatot teljes egészében megismerte, megértette és az abban foglaltakat maradéktalanul elfogadja.

Egyéb feltételek

 • A szervezők kizárnak minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a versenyen való részvétellel összefüggésben, továbbá a versenyen vagy annak lebonyolítása során felmerülő hibáiból, hiányosságaiból eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.
 • A szervezők kizárnak minden felelősséget olyan tőlük független, előre nem látható események (vis major) vagy harmadik személyek tevékenysége miatt, amely számukra nem felróható módon következtek be.
 • Szervezők fenntartják a jogot, hogy a versenyt bejelentés nélkül megváltoztassák, vagy visszavonják vis maior bekövetkezésekor. Szervezők bármikor jogosultak jelen szabályokat módosítani, amely a módosított szabályok fenti honlapon történő közzétételével lépnek hatályba.
 • Az Innovation Day 2019 oldal információi, eredeti tartalma, valamint alkotóelemei (szöveg, kép, hang, videó) felhasználhatók a forrás pontos megjelölésével.
 • Amennyiben a szöveges és multimédiás információk (hang, kép, szoftver stb.) reprodukálása vagy felhasználása előzetes engedélyhez kötött, az ilyen engedély felülírja az előbb említett általános engedélyt, és abban egyértelműen feltüntetik a használatra vonatkozó esetleges korlátozásokat.
 • A Semmelweis Egyetem fenntartja magának a jogot, hogy a méltatlan környezetbe helyezett kapcsolódás ellen kifogást emeljen, és annak megszüntetését kezdeményezze.
 • A honlapon található linkek némelyike olyan honlapra mutat, amelyeket olyan harmadik személyek működtetnek, akik a Semmelweis Egyetemnek nincs ellenőrzési joga. A Semmelweis Egyetem kizárja a felelősségét ezen honlapok tartalmáért. A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért.
 • A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy csökkentse a technikai hibákból eredő kellemetlenségeket. Előfordulhat azonban, hogy a honlapokon megjelent egyes adatokat vagy információkat nem hibamentes fájlban vagy formátumban hozták létre vagy szerkesztették, így nem tudja biztosítani, hogy ilyen jellegű problémák miatt ne kelljen megszakítani a szolgáltatást, vagy, hogy e problémák más módon ne befolyásolják azt. A honlap használatából vagy más, e honlap által javasolt külső honlap használatából eredő ilyen jellegű problémákért semmilyen felelősséget nem vállal.
 • Valamennyi szellemi tulajdonjog, különösen, de nem kizárólagosan a szerzői jogok, márkajogok és adatbank-jogok, a honlapon található információk, szövegek, képek, logók, fényképek és illusztrációk, valamint az Innovation Day 2019 oldal külső képe és formája – beleértve a „Innovation Day 2019” elnevezést és a logót – és a Semmelweis Egyetem tulajdonát képezi.

Támogatóink

Együttműködő partnereink