FIESZTA 2019 Pályázat

 

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztály (NJSZT OBSZ) Ifjúsági Csoportja egészségügyi szervezők, orvosmérnökök, egészségügy felé orientálódó mérnökinformatikusok és további egészségügyi informatika diszciplínával foglalkozó felsőoktatási hallgatók, valamint ezen területeken legfeljebb egy éve diplomázott pályakezdők részére hatodik alkalommal, 2019-ben is meghirdeti a FIESZTA pályázatot.

 

Miről is van szó?

A pályamű – ahogy korábbi alkalmakkal is - egy megadott téma köré épül. A téma feldolgozását követően nem tanulmányt kell készíteni, hanem egy infografikán keresztül szükséges bemutatni azt. Az infografikának a témáról a lehető legtömörebben kell a legtöbb hasznos információt érthetően átadnia.

Az infografikához egy kísérő dokumentum is tartozik, amely a pályamű része. Ez a dokumentum tartalmazza a pályázó adatait, illetve az infografikán keresztül már szemléltetett téma kicsit bővebb kifejtését, leírását és annak irodalmi hivatkozásait.

A konferencián az infografikát poszterséta keretében a pályázónak be kell mutatnia az érdeklődőknek, össze kell foglalnia annak tartalmát és válaszolnia a felmerülő kérdésekre.

Letöltés:

 

A pályázat témái​​

„Ködbe veszett egészségügyi adatok",
avagy van-e kockázata a felhő alapú betegirányításnak?

Innovatív betegút-támogatás a XXI. században,
avagy hogyan tudjuk megkönnyíteni a mindennapi betegellátás során a betegek eligazodását a tünetek észlelésétől a gyúgyulásig vezető úton?

Elsősorban az alábbi területek valamelyikére javasolt fókuszálni:

  • betegirányítás
  • egészségügyi adatok másodlagos felhasználása
  • felhő alapú megoldások
  • innovatív megoldások

 

Formai követelmények

Az infografikát és annak kísérő dokumentumát magyar nyelven kell elkészíteni. Az infografika elkészítéséhez bármilyen eszköz használata megengedett, lényeg, a pályamű A3 vagy A2 méretben is pixelmentesen, jól olvashatóan nyomtatható legyen. Az elérhető eszközök megismerése, használatba vétele nem vesz sok időt igénybe és előre elkészített minták is alkalmazhatók. Az infografika készítésével kapcsolatban nem elvárás a művészi véna, de javasolt a színek, formák összhangjára is ügyelni. A hangsúly az ötleten, a minél tömörebb formában, minél több tudás átadásán van. Az infografika a pályázó nevét nem tartalmazhatja!

A kísérő dokumentum tartalmazza a pályázó nevét, felsőoktatási intézményét, szak megnevezését, a hallgató évfolyamát, a feldolgozott irodalomra történő hivatkozásokat, a téma áttekintő bemutatását és a választás okát.

A kísérő dokumentum terjedelme legalább 8.000, legfeljebb 15.000 szóközzel számított karakter legyen. 

 

A pályázat benyújtása

Egy pályázó csak egy pályaművet adhat be, de újdonságként egy pályaművel közösen, legfeljebb két pályázó is pályázhat. A pályamű az infografikából és annak kísérő dokumentumából áll.

A pályaművet elektronikus formában a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell elküldeni. Az e-mail tárgya „FIESZTA2019 – <jelige>" legyen. A pályázat beérkezéséről visszaigazolást küldünk.

 

A pályázat beküldési határideje meghosszabbítva: 2019. 11. 04. 10:00 óra

 

A benyújtás időpontjának az e-mail beérkezésének időpontját tekintjük. A kiírás követelményeinek nem megfelelő, hiányos vagy határidő után érkezett pályázatot nem áll módunkban elfogadni.

A pályázó vagy közös pályamű esetén pályázó csapat szavatolja, hogy a beadott pályamű a saját munkája. A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a benyújtott pályaművet külön ellenszolgáltatás nélkül a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztálya honlapján, közösségi oldalain és rendezvényein közzétegye.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályázati feltételek fennállását utólagosan, a pályázat benyújtását követően ellenőrizze, a szükséges igazolást a pályázótól bekérje (hallgatói jogviszony igazolás vagy végzettség megszerzésének időpontját igazoló dokumentum bemutatása). A pályázati feltételek megsértése azonnali kizárást von maga után. Az igazolást nem kell a pályaművel benyújtani!

 

Kiválasztás és szavazás

A pályázat kiértékelésére szolgáló szempontrendszer a felhívás mellékletét képezi. A pályázatok bírálata során a két különböző felsőoktatási intézményben vagy két különböző felsőoktatási szakon tanuló hallgató által benyújtott közös pályázat a bírálat során a mellékelt pontozás szerint előnyt élvez (továbbiakban: közös pályázat).

A pályázat során két díj kerül kiosztásra:

Fődíj: A pályázatokat az NJSZT OBSZ által felkért szakmai bizottság a szerzők ismerete nélkül, jelige alapján bírálja el. A pályaművek értékelésénél első sorban az infografika strukturáltságát, tömörségét; a kívánt üzenet átadásának minőségét, érthetőségét vizsgálja.

Közönségdíj: A munkákat a FIESZTA 2019 rendezvény helyszínén kifüggesztjük és egy poszter séta keretében, az alkotók szóbeli magyarázatával kísérve megtekinthetők lesznek. A kifüggesztett művek közül a konferencia résztvevői közönségdíjjal jutalmazhatja az általuk legjobbnak ítélt plakátot. A szavazás a regisztrációnál kapott szavazólapon történik.

 

Bírálati szempontok

Egy pályázat legfeljebb 55 pontra értékelhető. Az alábbiakban közöljük azokat a szempontokat, mely alapján az egyes pályaműveket értékeljük.

  • Grafikus ábrázolás áttekinthetősége, érthetősége (0-10 pont)
  • Kreativitás, ötlet, eredetiség (0-15 pont)
  • Szakmai tartalom helyes feldolgozása, megértése (0-15 pont)
  • Kísérő dokumentum minősége, feldolgozott irodalom naprakészsége, szöveg minősége, eredetisége (0-10 pont)
  • Közös pályázat (5 pont)

 

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés a konferencia végén történik, ezért kérünk minden pályázót, hogy a konferencián és a poszter sétán vegyen részt!

 

Díjazás

Kapcsolódó kép Képtalálat a következőre: „Fitbit Inspire HR”
Fődíj: 
Huawei P30 Lite 128GB  (csapat esetén tagonként 1-1 db) 
Közönségdíj: 
Fitbit Inspire HR aktivitásmérő karpánt (csapat esetén tagonként 1-1 db)

 

Kapcsolat

Pályázattal kapcsolatos kérdéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk. A rendezvény időpontjáért, részletes programjáért és a helyszín megközelítésért keresd honlapunkat itt: http://obsz.njszt.hu/ifi/

Támogatóink

Együttműködő partnereink