FIESZTA 2020 Pályázat

 

Köszönjük a beérkezett pályázatokat!

 

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztály (NJSZT OBSZ) Ifjúsági Csoportja egészségügyi szervezők, orvosmérnökök, egészségügy felé orientálódó mérnökinformatikusok és további egészségügyi informatika diszciplínával foglalkozó felsőoktatási hallgatók, valamint ezen területeken legfeljebb egy éve diplomázott pályakezdők részére hetedik alkalommal, 2020-ban is meghirdeti a FIESZTA pályázatot.

 

Miről is van szó?

A pályamű – ahogy korábbi alkalmakkal is - egy megadott téma köré épül. A téma feldolgozását követően nem tanulmányt kell készíteni, hanem egy infografikán keresztül szükséges bemutatni azt. Az infografikának a témáról a lehető legtömörebben kell a legtöbb hasznos információt érthetően átadnia.

Az infografikához egy kísérő dokumentum is tartozik, amely a pályamű része. Ez a dokumentum tartalmazza a pályázó adatait, illetve az infografikán keresztül már szemléltetett téma kicsit bővebb kifejtését, leírását és annak irodalmi hivatkozásait.

Mivel a konferencia online zajlik majd, a posztersétától eltekintünk. Az infografikákat a FIESZTA facebook csoportjában osztjuk majd meg, és a pályázónak online kell majd bemutatnia azt az érdeklődőknek, össze kell foglalnia annak tartalmát és válaszolnia kell a felmerülő kérdésekre.

 

A pályázat témája

A COVID-19 járvány jelenleg is zajlik, de remélhetőleg a védőoltások piacra kerülése lehetőséget ad a normál élet visszaállítására. Azonban a vakcináció főleg egy teljes populáció vagy korcsoport esetében különösen egy járvány időszaban sok megoldandó feladatot állít az egészségügy elé (logisztika, értesítések, biztonsági intézkedések, nyilvántartások, erőforrások stb.) Idén ebben arra keressük a választ, hogy:

Milyen egészségügyi szervezési, menedzsment vagy digitális lehetőségek segíthetik majd a COVID-19 elleni védőoltások országos elterjesztését?


Elsősorban az alábbi területek valamelyikére javasolt fókuszálni:

  • egészségügyi adatok másodlagos felhasználása
  • felhő alapú megoldások
  • innovatív megoldások

 

Formai követelmények

Az infografikát és annak kísérő dokumentumát magyar nyelven kell elkészíteni. Az infografika elkészítéséhez bármilyen eszköz használata megengedett. Az elérhető eszközök megismerése, használatba vétele nem vesz sok időt igénybe és előre elkészített minták is alkalmazhatók. Az infografika készítésével kapcsolatban nem elvárás a művészi véna, de javasolt a színek, formák összhangjára is ügyelni. A hangsúly az ötleten, a minél tömörebb formában, minél több tudás átadásán van. Az infografika a pályázó nevét nem tartalmazhatja!

A kísérő dokumentum tartalmazza a pályázó nevét, felsőoktatási intézményét, szak megnevezését, a hallgató évfolyamát, a feldolgozott irodalomra történő hivatkozásokat, a téma áttekintő bemutatását és a választás okát.

A kísérő dokumentum terjedelme legalább 8.000, legfeljebb 15.000 szóközzel számított karakter legyen. 

 

A pályázat benyújtása

Egy pályázó csak egy pályaművet adhat be, de újdonságként egy pályaművel közösen, legfeljebb két pályázó is pályázhat. A pályamű az infografikából és annak kísérő dokumentumából áll.

A pályaművet elektronikus formában a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell elküldeni. Az e-mail tárgya „FIESZTA2020 – <jelige>" legyen. A pályázat beérkezéséről visszaigazolást küldünk.

 

A pályázat beküldési határideje
2020. november 3. 12:00 volt.

 

A benyújtás időpontjának az e-mail beérkezésének időpontját tekintjük. A kiírás követelményeinek nem megfelelő, hiányos vagy határidő után érkezett pályázatot nem áll módunkban elfogadni.

A pályázó vagy közös pályamű esetén pályázó csapat szavatolja, hogy a beadott pályamű a saját munkája. A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy nevét, felsőoktatási intézményének nevét, a látogatott szak megnevezését és a benyújtott pályaművet külön ellenszolgáltatás nélkül a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztálya honlapján, közösségi oldalain és rendezvényein közzé tegye.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályázati feltételek fennállását utólagosan, a pályázat benyújtását követően ellenőrizze, a szükséges igazolást a pályázótól bekérje (hallgatói jogviszony igazolás vagy végzettség megszerzésének időpontját igazoló dokumentum bemutatása). A pályázati feltételek megsértése azonnali kizárást von maga után. Az igazolást nem kell a pályaművel benyújtani!

 

Kiválasztás és szavazás

A pályázat kiértékelésére szolgáló szempontrendszer a felhívás mellékletét képezi. A pályázatok bírálata során a két különböző felsőoktatási intézményben vagy két különböző felsőoktatási szakon tanuló hallgató által benyújtott közös pályázat a bírálat során a mellékelt pontozás szerint előnyt élvez (továbbiakban: közös pályázat).

A pályázat során két díj kerül kiosztásra:

  • Fődíj: A pályázatokat az NJSZT OBSZ által felkért szakmai bizottság a szerzők ismerete nélkül, jelige alapján bírálja el. A pályaművek értékelésénél első sorban az infografika strukturáltságát, tömörségét; a kívánt üzenet átadásának minőségét, érthetőségét vizsgálja.
  • Közönségdíj: A munkákat a FIESZTA 2020 rendezvény facebook oldalán közzétesszük. A közzétett művek közül a csoport látogatói a pályamű lájkolásával közönségdíjjal jutalmazhatja az általuk legjobbnak ítélt plakátot.

 

Bírálati szempontok

Egy pályázat legfeljebb 55 pontra értékelhető. Az alábbiakban közöljük azokat a szempontokat, mely alapján az egyes pályaműveket értékeljük.

  • Grafikus ábrázolás áttekinthetősége, érthetősége (0-10 pont)
  • Kreativitás, ötlet, eredetiség (0-15 pont)
  • Szakmai tartalom helyes feldolgozása, megértése (0-15 pont)
  • Kísérő dokumentum minősége, feldolgozott irodalom naprakészsége, szöveg minősége, eredetisége (0-10 pont)
  • Közös pályázat (5 pont)

 

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés a webkonferencia végén történik.

 

Díjazás

100.000 Forint / fő

100.000 Forint

Fődíj: 
100.000,- Ft értékű vásárlási utalvány
(csapat esetén tagonként 1-1 db) 
Közönségdíj: 
100.000,- Ft értékű vásárlási utalvány

 

Kapcsolat

Pályázattal kapcsolatos kérdéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.

Támogatóink

Együttműködő partnereink